Heren 1 start seizoen met winst!

Na een lang jaar vol buitentrainingen, zaaltrainingen met afstand en aangepaste wedstrijden was het dan toch eindelijk zo ver; de eerste wedstrijd in de Topdivisie 2021-2022 ging van start. De tegenstander van deze mooie zaterdag waren de Haarlemse mannen van Spaarnestad, die afgelopen jaar promoveerden naar de Topdivisie. Voor ons een onbekend team, wat niets weg nam van onze motivatie om het seizoen goed te beginnen. Knallen dus!

Of het een gebrek aan wedstrijdritme of scherpte was weten we niet. Wat we wel weten is dat de eerste set moeizaam begon. De spelverdeler van Spaarnestad startte met een aantal listige floatserves wat resulteerde in een achterstand van zo’n 4 punten. Toch kwamen we langzaam maar zeker steeds beter in de wedstrijd en zagen we de achterstand slinken tot een punt of 2. Richting de 20-puntengrens kropen we dichterbij en na een spannende slotfase zagen we dan uiteindelijk toch de 1-0 in ons voordeel op het scorebord komen.. en dat smaakt natuurlijk naar meer!

In de tweede set werd er beter gestart en terwijl Spaarnestad steeds meer directe fouten begon te maken, verzorgden wij ons spel beter. Terwijl Koen op het midden de ballen er steeds harder in leek te stompen bleven we een steady spelletje spelen wat aan het eind resulteerde in een mooie 25-21 winst en dus een 2-0 voorsprong.

Hoe clean het spel in set 2 was, zo slordig werd het in set 3. Wellicht was het een manier om het spel spannend te houden voor het publiek, maar ondanks onze inzet werden er toch een aantal directe fouten zichtbaar in ons spel. De set liep mede hierdoor ook lang gelijk op en het verloop vroeg uiteindelijk om een wissel. Nadat Bram bijna de gehele wedstrijd de ballen op en top klaar legde voor de aanvallers was het op een 17-18 achterstand de beurt aan Rikus om het spel te verdelen. Met een halve ace werd deze wissel goed gestart, wat uiteindelijk vertrouwen gaf om de set én de wedstrijd over de streep te trekken met een niets minder dan spannende 25-23!

Een 3-0 overwinning in eigen huis is natuurlijk een heerlijke start van de competitie, maar ook wij weten dat er nog een hoop pittige wedstrijden op het programma staan. Aankomende zaterdag reizen wij af naar Den Dungen waar het vernieuwde Donki Sjot op ons zal wachten. Deze week zullen we weer alles geven op de trainingen zodat we zaterdag in volle scherpte het veld op kunnen!