Heren 1 pakt een set, maar verliest de punten

Afgelopen zondag 27 september was het dan eindelijk zo ver. Na lang wachten mocht Heren 1 weer eens voor het echie aantreden in de Topdivisie! Helaas was Ramon er nog niet bij, maar gelukkig was daar Ivo die ze even een handje kwam helpen (waarvoor extreem veel dank!) Peelpush had een goede oefenperiode gehad en mocht tegen de mannen van VVU laten zien hoe dit in een officiële wedstrijd naar voren zou komen. Na een ietwat aangepast begin van de wedstrijd klonk het eerste fluitsignaal en vloog de eerste bal over het net.. and we’re off!

Aan het begin van set 1 liep het gelijk tegen elkaar op. Beide teams scoorden veel over het midden, maar konden niet echt uitlopen. Totdat VVU een tandje bij schakelde en ze toch een gat sloegen van 3 punten. Na wat time-outs en duidelijke uitspraken van Mat kwamen de Meijelnaren beter tot scoren. Utrecht werd ingehaald en na een spannend slot was de eerste set van het seizoen 2020-2021 binnen met 25-23!

Wat wel duidelijk werd was dat de Utrechtse mannen niet voor niets naar het mooie Meijel gekomen waren. Hun servedruk werd opgevoerd en Peelpush liet dat juist na. Dit zorgde ervoor dat Utrecht hun spelletje snel uit kon spelen en Peelpush de ballen maar lastig aan Utrechtse grond kreeg. Helaas bleef dit beeld zo’n beetje heel de set hangen en zorgde dit voor setwinst in het voordeel van VVU.

In set 3 bleef Utrecht de druk houden op de passlinie van de Meijelnaren en kon Peelpush maar weinig tot geen druk uit oefenen op die van hen. Eenzelfde spelbeeld als in set 2 volgde en ook deze set ging, ondanks de spelverdelerswissel, naar VV Utrecht.

Gaan voor een vijfsetter dan maar? Dat was ons idee. Al snel bleek dat dit niet het idee was van de mannen uit Utrecht. Na een 0-5 achterstand door een goede serveserie en een prima blok van VVU kwamen de Meijelnaren terug tot een verschil van 2 punten. Dit verschil werd helaas weer gauw groter omdat Utrecht constanter bleef spelen. Uiteindelijk ging de laatste set ook mee in het tassie van de UUUUUUUtrechters en bleven we met lege handen achter.

Gelukkig zaten er een hoop leerpunten in de wedstrijd voor de jonkies en Fons van Peelpush. Leerpunten die we direct mee kunnen nemen in onze volgende trainingsweek! Aankomende zaterdag mogen we namelijk afreizen naar Houten om daar aan te treden tegen de reserves van Taurus. Eveneens een team met een hoop ervaring. Wij gaan ons best doen om het de stieren zo moeilijk mogelijk te maken en trekken ons toreadorenpakje alvast aan.. Torro tooooorro!

‘Eén voor allen, allen voor één!’

 

Meest recente berichten

Nieuwjaarswens

Beste leden en vrienden van Peelpush, Wij wensen iedereen een gezond, sportief

Nieuws Categorien