Heren 1 kan spannende wedstrijd niet omzetten in winst

Na de heerlijke overwinning op de mannen van Zaanstad mocht Heren 1 dit keer aantreden tegen MKB Accountants/VCV. De uitwedstrijd ging helaas verloren in de grote grijze hal, waar verrassend genoeg wel een leuke bruine kroeg te vinden was. Ditmaal dus een wedstrijd met opnieuw revanchegevoelens voor Peelpush! Er was iets goed te maken in eigen huis.

Natuurlijk was het na de vorige pot tegen VCV duidelijk dat het blok van de Veenendaalse mannen goed in elkaar zat. Vooral omdat er twee middens bij stonden die beiden net zo groot waren dan Ruud en Rikus als zij op elkaars schouders zouden staan. Staand blokken is dus geen kunst voor deze bomen, maar gelukkig wisten we dat nu en konden we hierop anticiperen. In de eerste set werd er aan beide kanten helaas slordig begonnen. De servicefouten vlogen je om de oren, maar gelukkig kon Peelpush toch tijdig afstand nemen van VCV. Deze set werd uiteindelijk dan ook vakkundig afgemaakt en met 25-21 trokken de Meijelnaren de set naar hun kant. 1-0!

Set twee begon eigenlijk hetzelfde. Slordig spel aan beide kanten zorgde niet voor een hoogstaand niveau, maar gewerkt werd er wel. Prachtige punten wisselden zich af met knullige ballen. Meng daar dan ook nog de nodige arbitrale dwalingen doorheen (het was aan beide kanten werkelijk ongelofelijk) en je krijgt een warrige tweede set met de nodige protesten. Helaas ging set 2 dan ook nipt verloren met 24-26, wat de stand op 1-1 bracht. De spanning zat er in ieder geval wel in!

In set drie begon VCV wat beter te spelen, waardoor ze al gauw op een aantal puntjes voorsprong kwamen. Peelpush had moeite om bij te blijven, maar aan het eind van deze set werd de gouden wissel ingezet. Bas kwam het veld in en nam direct het voortouw in de scores. Hij sleepte bijna eigenhandig (na een aantal mooi verdedigde ballen van de rest van het team) deze set binnen! Bedankt voor het puntje Bassie! Wederom een spannende set die dit keer wél de goede kant op viel voor Peelpush. 26-24!

Helaas hadden deze twee lange sets hun tol zichtbaar geëist en was Peelpush in set 4 niet bij machte om door te drukken. Met een duidelijke 17-25 ging set 4 naar Veenendaal en mochten we ons op gaan maken voor de allesbeslissende vijfde set. Hierin won Ramon gelukkig wel de toss, dus die winst is in ieder geval binnen. Lekker man!

Na de tosswinst en de eerste paar services leek het duidelijk. VCV had de koek nog niet op en kon nog een tandje bijschakelen, terwijl de Meijelse mannen uit hun reserves aan het tappen waren. De kantwissel kwam bij een stand van 4-8 en daarna wist Peelpush nog maar 4 punten te scoren. De vijfde set ging terecht naar VCV, waarmee ze ook direct 2 punten mee naar huis konden nemen.

Het niveau van deze wedstrijd was wisselend, wat vooral resulteerde in een uitputtingsslag. Peelpush zal zich deze week op gaan maken voor de volgende tegenstander; Inter Rijswijk Heren 1! In de uitwedstrijd werd nog met 3-0 verloren, maar in de Körref kan het spoken. Gelukkig zal Tijn er dan weer bij zijn na zijn quarantaine, dus op volle sterkte word er ten strijde getrokken! We zien jullie daar, om 19:00 uur in de Körref!