Heren 1 is een keer niet in 5 sets klaar

Dat was ie dan, de allerlaatste wedstrijd. Deze keer tegen de mannen van VV Utrecht, uit om 14:00. Een lekkere tijd als je bedenkt dat er daarna nog een feest word gegeven in de kantine door de kersverse kampioenen van onze Dames 2! Een dikke proficiat vrouwkeeeees! Helaas was het verloop van de wedstrijd minder feestelijk, maar vandaar dat het verslag ook iets korter is dan gewoonlijk. Ofja, dat komt vooral omdat we dit keer maar eens 3 sets speelden in plaats van de gebruikelijke 5.

Zonder Bram en Tijn, die samen op vakantie waren, begonnen de Peelpushers aan de eerste set. Utrecht startte direct sterk en legde het vuur aan de schenen van de Meijelnaren door de servicedruk ontzettend hoog te leggen. Helaas werd het spel er gedurende de set niet beter op en werd de eerste set met een duidelijke 25-13 verloren. Op naar de volgende dan maar.

De tweede set was gelukkig iets spannender! Peelpush bleef dit keer bij en de Utrechtse mannen (lees; libero) werd onder druk gezet in de pass. Hierdoor ontstonden er wat meer kansen voor Peelpush die met beide handen aan werden gegrepen. Na een voorsprong van zo’n 4 punten verloor Heren 1 de grip op de set en produceerde Utrecht een serie waardoor de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Gelukkig hadden we hiervoor een oplossing, namelijk; Koen. Deze jongeman kreeg het even voor elkaar om als middenaanvaller toch maar eens de buitenkant op te zoeken, waarna hij een bal scherp diagonaal voorlangs sloeg op een metertje of 2. Nondepielekes wat was dat een hard balletje zeg! De rekening voor de vloer zien we wel verschijnen. Helaas werden er daarna niet veel deuken meer in de Utrechtse vloer geslagen en werd de set verloren met 25-22.

Vijfsettertje? Dat was natuurlijk de eerste gedachte. En zo verliep de set ook. Peelpush knokte wat harder en met Koen aan de buitenkant en Jorne en Reinout op het midden kreeg het spel een ander beeld. Toch was het uiteindelijk Utrecht dat slim gebruik maakte van de blokkering, en nadat de libero geklaagd had bij de scheids over een scherm (want het passen ging niet zo lekker), kregen ze daar ook nog een puntje voor. Achja, van fouten kun je leren! Zo stonden we de rest van de set netjes op armlengte van elkaar af. Set 3 kreeg nog een spannende wending, maar helaas trok Utrecht net aan het langste eind. Met 25-23 ging set 3 en hiermee ook de wedstrijd naar Utrecht. Mannen, gefeliciteerd! Terecht en verdiend gewonnen.

Natuurlijk is het seizoen afsluiten met een verliespartij nooit leuk, maar gelukkig merkten we hier de rest van de avond niet zo veel meer van. Met de nodige snorkels en duikbrillen namen we namelijk een diepe duik in de onderwaterwereld van Peelpush, wat resulteerde in een lange en enerverende avond. Dat was wel weer lekker!

Lieve mensen, dit was het dan voor dit seizoen. We bedanken jullie ontzettend voor de steun en de liefde door het seizoen heen! Nu hebben we even een weekje rust, maar daarna gaan we alweer terug de zaal in tot de zomerstop. Zo blijven we toch een beetje fit..

Wij zien jullie graag komend seizoen weer terug in onze mooie Körref!