Heren 1 houdt alle punten in eigen huis!

Deze zondag stond de wedstrijd tegen Spaarnestad op de planning. Vol goede moed kwamen de peelmannen de sporthal binnen gelopen en deze week met een zeer uitgebreide selectie. Onze eigen Ruurd heeft, zoals altijd, weer lekkere soep met broodjes meegenomen, toch stond er al een heel buffet klaar toen heren 1 de kantine betrad. Na een lekkere lunch en een lekker knusse voorbespreking in het kleedlokaal begonnen we vol goede moet met de wedstrijd. De temperaturen van buiten reflecteerde mooi terug op de temperaturen in de sporthal zelf, het was dus niet bepaald lekker warm in de Körref.

In de eerste set moesten we nog even wakker geschud worden voordat de dieselmotoren van de heren op gang kwamen. De eerste set begonnen we met Rikus, Tijn, Rick, Sasha, Bas, Bram Griever en Guus. De wedstrijd begon gelijk met een lange rally die de peelmannen helaas verloren. De passing was in het begin wat matig, waardoor Spaarnestad de eerste puntjes kon pakken maar hier hebben we ons sterk doorheen geknokt. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk lukte het ons om een meer degelijk spel neer te zetten en mede door een tactische time-out van Johan op de setstand 24-23 is het gelukt om de eerste set met 25-23 binnen te slepen.

De tweede set speelde we met dezelfde opstelling, maar er zat al meer beleving en rust in het spel dan in de eerste set. De passing lag beter, waardoor we degelijk spel konden afleveren en mooie puntjes konden binnen harken. Hier en daar was er wat onrustig spel te vinden bij de Peelmannen, maar door rustig te blijven en netjes te blijven spelen lukte het om deze set met 25-20 winnen.

In de derde set werd Bram Griever gewisseld voor Tomasz en waren we vastberaden om deze wedstrijd af te sluiten met een 3-0 winst. De set liep voortvarend en de heren van Spaarnestad begonnen met een opmerkelijke time-out toen ze 1-0 voorstonden. Door mooie verdedigende acties, setjes en aanvallen speelde we punt voor punt verder. Toen Tijn eenmaal aan de service kwam wisten heren van Spaarnestad hier geen antwoord op te geven en stonden we op een zeer ruime voorsprong. In het einde van de derde set kwam Jip er in voor Bas en Rikus werd gewisseld voor Bram vd Grift. En toen dames en heren kwam de wissel van de eeuw, onze Tom van Bree maakte zijn debuut in de nationale topdivisie. Toen Tijn weer aan service kwam was het gedaan met de Haarlemse mannen en met een mooie ace hebben we de derde set gewonnen met 25-16.

Al met al een redelijke wedstrijd, waar we toch mooi drie puntjes in eigen huis hebben kunnen houden, dit heeft er tot geleid dat we nu op de zesde plek staan in de competitie. Eenmaal in de kantine stonden er al twee pitchers met bier voor ons klaar en konden we ons gaan richten op de voorbereiding van de volgende wedstrijd. Op zaterdag 26 november spelen we tegen Donki Sjot in Den Dungen, het eerste fluitsignaal zal klinken om 20:00. We zien jullie allemaal graag allemaal in Den Dungen om ons aan te moedigen bij deze wedstrijd.