Heren 1 heeft aan een uur genoeg in Den Dungen!

Na de mooie 3-0 overwinning van afgelopen week mochten de mannen van Heren 1 dit keer aantreden tegen de kameraden van Donki Sjot. Hoewel er in de beker een overtuigende overwinning werd behaald, betekent dat niets voor deze wedstrijd. Donki Sjot uit is namelijk altijd een lastig te nemen horde, dus we moesten flink aan de bak.

In de eerste set werd er direct fel gestart door de Peelpusherts. Verdedigend zaten we er prima bij en ook aanvallend pakten we onze punten mee. Al met al verliep deze set zeer gemoedelijk met af en toe een misser. Belangrijk om te vermelden is dan wel dat Donki Sjot een aantal fouten maakte op belangrijke momenten, dus wanneer dat zou veranderen moesten we er ook staan. Set 1 ging met 19-25 richting Peelpush!

Ook in set 2 begonnen we met dezelfde opstelling, onder het mom van ‘never change a winning team’. Rikus legde net als in set 1 de ballen prima klaar door een degelijke passlijn (o.l.v. Ruud), waardoor de aanvallers (Tomasz, Bas, Jorne, Rick en Tijn) er op los konden scoren. Donki Sjot speelde met weinig overtuiging en Peelpush liep stukje bij beetje uit. Halverwege de set paste Sjoerd een dubbele wissel toe, waardoor Bram en Bram (ofwel Bram kwadraat) de set uit mochten spelen! 18-25 en een 0-2 voorsprong!

Hoewel set 3 degelijk begon, lukt het ons niet om echt los te komen van de Dungenaren. Donki Sjot kwam zelfs nog even op voorsprong, maar na een aantal mooie serves, bloks en aanvallen bogen we de stand weer om. Uiteindelijk mocht Jip (hét talent van het Zuiden) het veld betreden voor Babs en deed dat zeer verdienstelijk! Op het eind van de set pakte Donki Sjot nog wat puntjes mee, maar met een blok van Jip en een uitgeslagen bal aan Dungense zijde werd het dan toch 20-25 voor ons!

Dat zet de teller ondertussen op 13 punten en dat is natuurlijk ontzettend lekker! We gaan er alles aan doen om deze lijn door te zetten, maar daarvoor moeten we wel even een weekje overslaan. Komende week spelen we namelijk niet en mag Jip nog even met z’n cadeautjes spelen, maar de week er na staat Inter Rijswijk op het programma! Opnieuw een taaie tegenstander die maar wat graag uit de onderste regionen weg wil.

We zien jullie op zaterdag 10 december (19:00) in onze mooie Körref! Oh, en een tip: neem een zonnebril mee, de nieuwe lampen zijn ietsje feller dan de oude..