Heren 1 buigt achterstand om naar winst tegen Volley Tilburg!

Ah, daar zijn we weer. Na een afgelaste wedstrijd in verband met verschillende besmettingen binnen Heren 1 vorige week mocht Peelpush dit keer aantreden tegen Volley Tilburg. In de eerste helft van het seizoen zijn de Tilburgers ongeslagen gebleven, zo ook tegen ons in de uitwedstrijd. Deze ging namelijk redelijk kansloos verloren waardoor Volley Tilburg 3 punten bij het totaal mocht schrijven. Kwaliteit in overschot bij de Tilburgers dus.. en dat wisten we. Toch blijkt Tilburg ook te kunnen verliezen. Zowel tegen Zaanstad als Sliedrecht werd in de tweede helft verloren, maar dat zijn natuurlijk wel ploegen die in de bovenste regionen van de Topdivisie bivakkeren. Aan ons de taak om een mooie pot te spelen tegen een sterk team, met als kers op de taart onze ex-captain Edje emmer en een aantal andere oud-Peelpushers (Rogier Ramaekers en Joeri Polman). Aan de start van de wedstrijd stonden Bram op de spelverdeling, Peter en Tijn op passer-loper, Tomasz op de dia, Reinout en Koen op het midden en onze Ruurd als libero in het flitsende witte shirtje. Let’s go!

In set 1 werd het kwaliteitsverschil direct duidelijk. Tilburg zette de passlinie van de Meijelnaren ontzettend onder druk, waardoor het spel een voorspelbaar beeld kreeg aan de kant van Peelpush. Met af en toe nog een mooie actie kon Peelpush helaas niet genoeg druk uitoefenen om het de Tilburgers moeilijk te maken, waardoor set 1 verloren ging met 14-25.

De tweede set had in principe hetzelfde beeld; Tilburg zette druk vanaf de servicelijn en ook hun aanval kwam er lekker door. Peelpush begon wel een stukje beter te spelen maar ook in deze set was het niet genoeg. 18-25 voor de Tilburgersenaren.

In set drie werd Bas het veld in gebracht op de plaats van onze Foenza en Rikus mocht de lijnen gaan uitzetten op de plek van Bram. Door de passende impuls van Bas en een verhoogde servicedruk werd het spelbeeld ineens een klein beetje gekanteld. Dit keer stond Tilburg ook onder druk, waardoor de verdediging van Peelpush meer ballen van de grond kon halen. Het spel werd versneld en het knokken was begonnen! Dat dat knokken vaak een positief resultaat oplevert bleek ook wel weer in deze set. Met een nipte 25-23 verlengde de Meijelnaren de wedstrijd met minimaal 1 set, 1-2!

Peelpush bleef ook in set 4 servedruk uitoefenen, wat aan het begin van de set te zien was aan Tijn. Hij begon de set met 3 aces en nog een lastig te verwerken service, waardoor Peelpush op een 5-1 voorsprong kwam. Die voorsprong moest behouden worden, maar de rust bleef mede hierdoor redelijk aanwezig waardoor Peelpush lekker door kon ballen. Ondertussen werden prachtige ballen van de grond gehaald en scoorden de aanvallers uit de meest vreemde hoeken, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 25-21 overwinning! 2-2 en een vijfde set tegen de nummer 2 van de competitie, lekker hoor!

Aan beide kanten was het duidelijk: niemand wilde verliezen. Peelpush en Tilburg gingen nog één laatste set voluit, maar het waren de Meijelnaren die het eerste bij de 8-puntengrens aankwamen. Na de kantwissel mocht Tomasz doorgaan met serveren en bleef Peelpush vol overgave spelen. Het werd ontzettend spannend aan het eind van de set en het publiek zal ondertussen geen vingernagels meer over hebben, maar door een voetfout aan Tilburgse zijde kon het feest dan eindelijk gevierd worden, de set werd met 15-13 gewonnen door Peelpush!

Een ontzettend lekkere 3-2 overwinning die van tevoren niet was verwacht. In deze pot werd getoond waar de Meijelse mannen toe in staat zijn, maar nu is het zaak om dit niveau vaker op de mat te zetten. Komende week mogen we namelijk opnieuw aantreden tegen Compaen, dit keer in Oostzaan! Lekker 2,5 uur rijden maar dat hebben we natuurlijk wel over voor een spannende pot, want de 3-0 overwinning tegen de Zeerovers in eigen huis betekent natuurlijk helemaal niets voor de komende wedstrijd..