Heren 1 bekert niet verder

Een week na het geslaagde en ondertussen welbekende Oktoberfest mochten de Meijelse mannen aantreden voor de beker. Tegenstanders waren Skunk en Donki Sjot, teams uit de 1e divisie en onze eigen Topdivisie. Ook beiden teams die we kenden en waar we graag tegen spelen, dus een gezellige dag zou het sowieso wel worden.

In de eerste wedstrijd werd al gauw duidelijk dat het niveauverschil een stukje te groot was. Peelpush speelde in een opstelling met dit keer Peter op de diagonaal zodat Tomasz zijn schouder rust kreeg voor de tweede pot. Onze Fons deed dit eigenlijk ontzettend goed en was scorend prima op dreef. Ook Ramon bleef veelvuldig scoren en voerde in de eerste set dan ook de scoringsranglijst aan bij de mannen van Peelpush. Hoewel Skunk zich kranig probeerde te verweren had Peelpush op bijna elke bal wel een antwoord. Peelpush speelde clean en verzorgd en bleef de ballen goed van de grond halen waardoor het eigen spel gespeeld kon worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een strakke 3-0 winst binnen een uur, of zoals Tomasz graag zegt: ‘an hour with the shower’.

In de tijd tussen de wedstrijden in mochten wij genieten van de wedstrijd tussen Donki Sjot en Skunk. Donki Sjot, spelende met de tweede spelverdeler, wist zich maar niet los te wrikken van de Veghelse mannen van Skunk en kwam zelfs op een 2-0 achterstand. Er was een ware Houdini-act nodig om nog te ontsnappen, maar Skunk was kapot gespeeld en moest met een 2-3 verliespartij genoegen nemen. Het zou dus allemaal gaan om de laatste wedstrijd.

In die laatste wedstrijd werd het uiteindelijk nog best spannend. Wie zou er met de winst vandoor gaan? In de eerste set was het Donki Sjot die de boventoon voerde. Met een flinke servicedruk werd Peelpush aan de kant geschoven en kwamen de Meijelnaren op een 0-1 achterstand. Set twee gaf een ander spelbeeld, maar helaas stokte de vooraf goed geoliede machine van Peelpush bij de ‘big points’ met een 0-2 achterstand als resultaat. Gelukkig waren er nog kansen genoeg en haalde Peelpush met een prima set de 1-2 over de streep, vooruitkijkend naar een vijfsetter. Helaas kwam het niet zo ver. Donki Sjot drukte met de servicedruk van set 1 door en Peelpush moest in eigen huis het onderspit delven tegen de Brabanders.

Helaas stopt het bekeravontuur in onze eigen Körref en mag Donki Sjot een extra weekendje door. Zelf mogen we deze week weer aan de bak en zullen we de zaal weer in duiken om ons optimaal voor te bereiden voor de wedstrijd tegen Veenendaal aankomende zaterdag! Hoewel Veenendaal nog niet al te veel punten binnen heeft gehaald staat er een hoop kwaliteit en vooral ervaring in hun veld. Een zeer stabiele ploeg dus waar rekening mee gehouden moet worden, ongeacht de stand. Wij gaan er in ieder geval met de volle pantoffel in en we houden jullie op de hoogte!