Havoc D1 is (weer) een brug te ver voor Peelpush D2

Als afsluiter van de week waarin zonder te spelen de stand op de ranglijst zomaar veranderde (Nevobo heeft besloten de stand op basis van het wedstrijd quotiënt te vermelden, waardoor onze meiden niet meer als koploper maar als runner up te boek staan in de 1e divisie B) komt HAVOC D1 op bezoek in de Körref voor een direct gevecht om plek 2. Een mooi affiche dat een spannende wedstrijd belooft ! In Haps maakte Havoc indruk met snel en gevarieerd spel en wist daar ook te winnen. Ondanks dat vanwege de blessures van Renske en Paula, alleen Juul als (multifunctionele) wisselspeelster ingezet kan worden, gaan de meiden er vandaag voor om de punten in Meijel te houden. Met Heren 1 en ook de voorzitter op de tribune, is het precies 16.30 als het eerste fluitsignaal klinkt.

De eerste set is er één van hele lange rally’s (zelfs op de tribune werd een niet nader bij naam te noemen supporter moe van het kijken naar die lange rally’s) waarin beide teams hun visite kaartje afgeven en de aanvalsters volle bak gaan maar waar ook aan twee kanten taai verdedigd wordt. De stand gaat gelijk op maar op 13-16 heeft Havoc een gaatje geslagen met een ace en kill blok als laatste punten. Reden voor Angelique om de meiden even bijeen te roepen voor wat peptalk en nieuwe instructies. Al snel daarna maakt Wies gelijkstand op 17-17 met een ace en is het erop en erover met nog ééntje er achteraan. Een door Loes gewonnen duw-duel aan het net en een prachtige omloopbal zorgen samen met wat foutjes van de Hapse dames dat er een riante 23-20 op het bord staat als Sil een ace slaat. Het eerste set point wordt door Pim verzilverd: 25-20.

In de tweede set neemt Peelpush het voortouw en zorgen onze dames al snel voor een voorsprong van 3 punten die ze tot 13-10 vast weten te houden. Vanaf dat moment hebben de Meeëlse meiden zichtbaar moeite om de service van Havoc onder controle te krijgen waardoor de aanvalskracht niet voor 100% en te voorspelbaar ingezet kan worden. Havoc neemt de leiding over en is als eerste bij de big points. Die verlopen spannend en rommelig. In de eindfase van deze set worden maar liefst 5 services uit of in het net geslagen ! Het eerste set point is voor Havoc maar dat wordt door Pim gered. Het tweede set point is ook voor Havoc en met een doortik bal van de Hapse setter gaat de 2e set naar de gasten: 24-26.

In de derde set loopt Havoc eigenlijk de hele set 2 punten voor op Peelpush. Deze set kenmerkt zich door de vele opstellingsfouten aan de kant van Havoc waarop het arbitraire duo veelvuldig werd  gewezen door met name (of in ieder geval hoorbaar op de tribune) Angelique en Juul. Helaas had de scheidsrechter het plaatje niet helemaal helder voor ogen want hij floot hier niet voor… De voorsprong wordt door Havoc niet meer weggegeven en ze winnen ook deze set: 21-25.

De problemen met de opstelling is Havoc blijkbaar in de kop gaan zitten want in de vierde set walst Peelpush over de tegenstander heen. Via 3-1 en 8-4 komt Pim met schrik vrij als ze uit serveert op het moment dat de 2e scheids (eindelijk) voor een opstellingsfout bij Havoc fluit. De voorsprong loopt steeds verder op via 14-7 en zelfs 19-8 als Wies het principe van 3x is scheepsrecht uitlegt ! Lieke weet een bal bijna bij de uitgang nog te redden en zelfs nog te verwerken tot een prima set up (da’s een hele afstand !) waar dan ook nog uit gescoord wordt. Als het 23-15 is, dropt Sil de bal met een lijp tikballetje vlak achter het net, precies tegen de lijn. Loes drukt tenslotte af met een ace: 25-15.

Zoals het affiche al deed vermoeden, doen de beide teams niet voor elkaar onder en is een vijf-setter dan ook geen verrassing en doet ook eer aan het wedstrijd verloop.

Peelpush maakt een vliegende start in deze tie-break en speelt Havoc het stof voor de ogen. Binnen no-time staat het 4-0. Sanne laat zien dat ze enorm gemotiveerd is om de winst in Meijel te laten en drijft de Hapse verdediging vaak tot wanhoop. Ook klinkt het kenmerkende “ja kom maar, go, go, go” van Mirna veelvuldig en weet zij de planken via het midden hoofdpijn te bezorgen. Tot 9-5 weet Peelpush de set naar hun hand te zetten maar dan lijkt het of Havoc beseft dat het nu of nooit is, willen ze de overwinning alsnog wegkapen in het hol van de Peelpoezen. Langzaam kruipen ze dichterbij. Deze slotfase is zo spannend dat Uw reporter niet genoteerd heeft wie, wanneer, welke bal verdedigde of scoorde. Of miste. Excuses daarvoor, maar neem van mij aan dat er heel wat nagels gesneuveld zijn op de tribune. Helaas bleek de diesel van Havoc niet meer te stoppen en ging de vijfde set met 12-15 naar te gasten.

Jammer van de nipte nederlaag maar het was een ruim twee uur durend entertainment om te kijken. Een uitputtingsslag om de tweede plek die helaas verloren is gegaan. Geen tokken dus vandaag en binnen een week van de eerste naar de derde plek gezakt maar niet te lang getreurd: volgende week staat er weer een topper op het program. Dan komen de meiden van Armixtos D1 (de koploper) uit Amsterdam. We hebben al gratis parkeren beloofd, dus meer kadootjes worden dan ook niet meer weggegeven; ze zijn gewaarschuwd !