Geslaagde seizoens-ouverture van Peelpush DS 2

De meiden van Peelpush Dames 2 gaan door met waar ze vorig seizoen mee gestopt zijn: winnen ! Na een hectisch (half) seizoen en een lastige voorbereiding (geen beachen, weinig trainen en maar een paar oefenduels) was het zaterdag jl. gelijk voor het ‘echie’ en niet tegen de minste tegenstander in 1B, het team van Havoc uit Haps. Een ploeg die het vorig jaar in 1B prima deed en niet in de gevarenzone zat.

Bij Peelpush naast de inmiddels vertrouwde gezichten (Lindy, Sanne, Lynn, Juul, Sil, Ayla, Lieke, Mirna en Loes) ook 2 nieuwe talenten aan het firmament, Renske (ex-Tupos) en Maaike (ex-PSV) en Juul Crins als backup van Dames 3. Guusje er helaas niet meer bij (die gaat zich focussen op atletiek en beachen) en Maudje er niet meer bij. Ze heeft haar steentje ertoe bijgedragen de dames weer naar de 1e divisie te krijgen en nu is het wel goed geweest met al die verloren zaterdagen. Helaas komen Lynn en Ayla nog een beetje uit de lappenmand en kunnen nog niet 100% brengen.

De 1e set was duidelijk voor Havoc met veel servicedruk waardoor Peelpush er maar incidenteel met rake klappen van Juul door kon komen. Ballen moesten af zijn anders kregen we deze om de oren of ze werden kundig achter het blok getikt. Vanuit een 9-16  achterstand kwamen onze meiden toch weer terug  naar 16-18, mede door een sterke servicebeurt van Sanne. Met name een aantal passfouten deden ons hierna de das om. Havoc kon eenvoudig de set uitballen naar een 25-21 winst.

Angelique liet de basis staan en dat betaalde zich uit. Vanaf de 2-1, een keihard diagonaal geslagen bal van Renske, heeft Peelpush voortdurend op voorsprong gestaan. Peelpush hield het niveau vast en Havoc begon meer fouten te maken en minder te scoren. Op 13-8 nam de coach van Havoc zijn 1e time-out, met succes want de Havoc-dames naderden ons op 16-15 en 18-17 tot op 1 punt. Op 21-17 was het de beurt aan onze meiden om de set lekker uit te spelen en dat gebeurde ook., met 25-18. Van de 0 af en het 1e punt binnen. Dat smaakte naar meer.

In de 3e set bleef het lang gelijk opgaan, de 12-10 kwam op het conto van Mirna met een daverend eenmansblok. Vanaf dat moment viel het dubbeltje de kant van Peelpush op.  Er werd snel een gat geslagen van 4 punten en op 21-15 was het duidelijk dat de set naar ons zou gaan. Met 25-17 kwam het tweede punt op het scorebord. Uiteraard met links en rechts wat schoonheidsfoutjes maar de aanvalsdruk bleef hoog, mede door Sil die aanvallers regelmatig wist vrij te spelen of zelf een puntje meepakte door een doortikbal.

De 4e set duurde heel lang, niet omdat het spel zo spannend was maar vanwege het feit dat de coach van Havoc met een dubbele flik-smak door zijn stoel zakte. Het was even flink schrikken omdat hij niet gelijk op kon staan, dubbel schrikken omdat hij recentelijk een hernia-operatie had ondergaan. Volgens het wedstrijdverslag van Havoc waren de poten doorgeroest, het kan ook zijn geweest dat hij van frustratie op de stoel heeft zitten wippen, want tot dat moment waren onze dames heer en meester in deze 4e set (12-4). Alles lukte, met name de middens waren in de omloop zeer succesvol. Het incident bracht onze dames vervolgens meer van de wijs dan het eigen team. Ze kwamen terug naar 14-10. Eenmaal van de schrik bekomen c.q. door Angelique tot de orde geroepen pakten we de draad weer op en werd ook deze set gewonnen. Een seizoens-start met 4 punten, wie had dat vooraf gedacht ?

Complimenten aan de meiden, maar ook aan de tegenstander. Het was voor een goed gevulde Körref een leuke wedstrijd om te zien.

Komend weekend gelijk door en wel tegen Volley Dordrecht, daar waar we vorig jaar een achterstand van 0-2 wisten om te draaien in een 3-2 overwinning. Dordrecht is trouwens lijstaanvoerder door het seizoen uitstekend te beginnen met een 4-0  overwinning tegen rivaal Volley Meerkerk. Hopelijk wordt er publiek toegelaten, want dat blijkt nog niet overal het geval. We duimen in ieder geval voor onze meiden !

Door Frank Severens

Meest recente berichten

Nieuws Categorien