De voorbereiding van Heren 1: mixen, maar vooral matchen!

Na een lange tijd zonder wedstrijden en een aantal veranderingen binnen het team begon Peelpush Heren 1 aan de voorbereiding. De eerste twee wedstrijden op het programma werden gespeeld in de Vocasa-hal in Nijmegen tegen Volley Tilburg H1 (hey Edje) en Vocasa H2. Na een wat stroeve start tegen Tilburg (0-3 verlies) lukte het ons nog om een setje mee naar huis te nemen tegen Vocasa. Wat vooral duidelijk werd was dat er nog een hoop af te stemmen was, maar de potentie was in ieder geval aanwezig!

Dat er potentie in zat werd wel duidelijk in het weekend daarna. We mochten in onze eigen vertrouwde Körref aantreden tegen Skunk H1. De afstemming was alweer een stuk beter, wat zorgde voor een degelijker spelletje aan onze kant. In een wedstrijd waar de Meijelnaren vooral de overhand hadden werd het 5-0 in het voordeel van Heren 1. Dat moet toch vertrouwen geven of niet?

Tijdens het volgende weekend werd er gespeeld tegen competitiegenoot Inter Rijswijk H1 en de Limburgse kameraden van Limac. Toen er een 2-1 winst tegen Rijswijk op het scorebord stond mochten we direct door naar de (groente)soep van Christel (we love you!) zodat we genoeg energie hadden om door te gaan tegen Limac. Wat wel frappant was, is dat er een ware houdini-act uit de hoge hoed werd getoverd. Doordat Rikus nog herstellende is van zijn knieblessure en Bram rugproblemen had dat weekend, switchen Ruud en Rikus voor een keert van positie. Vreemde keuze zou je denken? Daar dacht de 3-0 winst anders over!

Voor het laatste oefentoernooi mochten we de grens over naar onze zuiderburen. In Zonhoven traden we aan tegen de thuisclub Helios Zonhoven (1e nationale) en de Franstalige Belgen van Esneux (1e nationale). Ondertussen was Bram weer in staat om te ballen, dus dat was natuurlijk ideaal! Tijdens de eerste wedstrijd switchte Peter (the Fonzzzzzz) en onze frisse Italiaanse Capitano van positie, waardoor wederom nieuwe mogelijkheden binnen het team werden uitgeprobeerd. Na een 2-0 voorsprong tegen Zonhoven dreigden we set 3 in België te moeten laten, maar onze eigen Tino (Martin) produceerde een aantal poeiers vanaf de achterlijn waardoor er een mooie 3-0 zege op het scorebord kwam te staan. Direct hierna mochten we aantreden tegen de hele lange en hele kleine mannen van Esneux. Dat we ze niet konden verstaan bleek uiteindelijk geen probleem te zijn, want de winst was voor ons (2-1)!

Al met al hebben we tijdens deze voorbereiding veel van elkaar, maar ook de tegenstanders kunnen leren. Met mixen en matchen hebben we ons goed voor kunnen bereiden op het tweede seizoen in de Topdivisie! Wij hebben er in ieder geval zin in, dus we hopen jullie snel (op 1,5 meter) te zien in onze eigen Körref! Onze eerste thuiswedstrijd is op zondag 27 september om 15:30 tegen VV Utrecht H1. Tot dan!

‘Eén voor allen, allen voor één!’

Meest recente berichten

Nieuws Categorien