De stijgende lijn van Heren 1

Na een periode van rust en Carnaval was het aan de mannen van Peelpush weer de taak om de wedstrijdreeks te hervatten. Voor de carnaval waren de resultaten nog niet echt zoals die graag gezien worden, dus tijd voor verbetering! Door een verzette wedstrijd van Donitas (Ciara wittewal) werden er dit weekend 2 wedstrijden gespeeld. Dus ook 2 keer zo veel kansen om goed voor de dag te komen!

Met om te beginnen de wedstrijd tegen HLB van Daal/DS uit Den Dungen. De thuiswedstrijd tegen deze mannen werd erg goed afgesloten met een 3-0 overwinning voor de Meijelse mannen, maar uit zou dit klusje wel even wat lastiger te klaren zijn. HLB had dit idee blijkbaar ook, want zij gingen een stuk feller van start dan de Meijelnaren. Alleen in de tweede set kon er gewonnen worden (wat ook reden was voor een feestje want: 1e set van 2020 was binnen!), maar dit gold helaas niet voor de andere sets. Deze gingen terecht naar de mannen uit Den Dungen. Ook is het fijn dat er niemand ziek, zwak of misselijk is geworden tijdens de wedstrijd. Er werd opvallend weinig gehoest! Misschien om mogelijke Brabantse besmettingen te verhullen..? Ach, uiteindelijk waren de Meijelnaren gelukkig wel fit genoeg om de volgende dag aan te treden tegen de studenten van Donitas, in eigen huis welteverstaan.

Donitas; de grote onbekende. Het team dat de ene week iedereen van de mat slaat, maar af en toe ook wedstrijden met links lijkt te spelen. De nieuwsgierigheid nam toe en na een aantal video’s werd duidelijk dat deze Groningers een aardig potje konden volleyballen. Dit zou een pittige worden.

Gelukkig schoten de Meijelnaren uit de startblokken en namen ze een kleine voorsprong. Deze werd stukje bij beetje uitgebouwd, waarna de eerste set gewonnen werd door Peelpush! Dit ten ongenoegen van sommige Donitaters, die dit af en toe niet onder stoelen of banken schoven.. Op naar set 2! Tijdens set 2 werd er goed doorgepakt, maar aan het eind van de set kwamen de mannen van Donitas langzaam dichterbij. De spelverdelers waren ook al een tijdje gewisseld aan Groningse zijde (gelijk met een wissel van temperament, jeetje) maar het spel van de Groningers begon wel beter te lopen. Peelpush kon de tweede set nog binnen halen, maar de derde was met een duidelijk verschil voor Donitas. In set 4 trokken de studenten van Donitas deze lijn door, maar aan het eind van de set toonde de mannen uit Meijel veerkracht en kwamen terug. Helaas was dit net te laat en konden de Meijelnaren niet voorkomen dat er een vijfsetter gespeeld moest worden tijdens dit dubbele weekend.

Die vijfsetter was er wel eentje voor in de boeken hoor. Letterlijk. Er moest namelijk een rapportje aan te pas komen. Maar dit wordt zo wel verteld. In deze vijfde set liep Donitas een punt of 3 uit in de beginfase, maar door een sterke comeback werd dit verholpen. Op een stand van 6-7 in het voordeel van de Groningers liep het spaak bij Donitas en werd de scheids de dupe van een beslissing die in hun ogen fout was. Een uitbarsting van de aanvoerder zorgde ervoor dat deze met een rood-geel combinatie het veld moest verlaten. Donitas kwam deze dreun niet meer te boven en Peelpush kwam op voorsprong. Uiteindelijk werd het 14e punt binnen geblokt door onze jarige spellie (lekker Bram!) waarna ook het 15e en winnende punt binnen geblokt werd door onze hark!

Eindelijk weer een winst! En dat smaakt natuurlijk naar meer. Toch weten we dat het nog een lastige periode gaat worden, met als eerstvolgende tegenstander onze vrienden van Volley Tilburg! Zij zullen op onze SuperSunday afreizen naar Meijel om het tegen ons op te nemen. We zien jullie dan!