Dames 1 – Voltena

Zaterdag 1 april stond de wedstrijd tegen Voltena op het programma. We begonnen de dag met een teamphotoshoot in het mooie Meijel. Daarna reisden we af naar Nieuwendijk. Dat het een spannende wedstrijd zou worden was duidelijk. Er werd namelijk gespeeld voor de koppositie in de B-poule.

De eerste set begon moeizaam. We speelden wat slordig en het lukte ons niet de punten te maken. Dit zorgde voor een achterstand van 16-8. De tweede helft van de set ging het een stuk beter. Met een paar goede blokjes en aanvallen van onze kant kwamen we tot een stand van 23-21. Helaas konden we de reeks niet voortzetten en verloren we de set met 25-21.

De tweede set staan we al snel op een 4-1 achterstand. We vechten ons terug. Een mooie ace van Laura zorgt voor een stand van 13-13 op het scorebord. Voltena loopt opnieuw uit tot een stand van 20-15. Dan komt Nina aan serve en legt flinke druk op Voltena. Door deze servicedruk en een mooi blok van Lieke en Laura buigen we de achterstand om tot een voorsprong van 20-21. De spanning is terug in de wedstrijd. Aan beide kanten wordt er goed verdedigd wat zorgt voor lange rally’s. Celine scoort een mooie laatste bal waardoor we de set winnen met 24-26!

De derde set loopt gelijk op, met een killblock van Heleen komen we tot een stand van 9-9. Door een paar eigen fouten loopt Voltena uit tot een stand van 17-14. Na de dubbele wissel met Juul en Renske komen we terug tot 20-19. Door een rode kaart voor de tegenpartij, kregen we er nog een puntje bij. De laatste punten gaat het gelijk op. We komen net tekort en verliezen de set met 25-23.

De vierde set moeten we winnen om er een vijfsetter uit te slepen. Het eerste punt van de set is voor ons door een stevig blok van Laura. Ook deze set gaat het opnieuw gelijk op 2-2, 6-6, 8-8, 11-11. Met een omloopbal van Nina komen we tot een stand van 18-16. Bij ‘the big points’ gaat het weer gelijk op. Jody zorgt ervoor dat we op setpoint komen. We maken het nog even spannend, en winnen uiteindelijk de set met 26-28 door een ace van Lieke.

De 5e set is aangebroken. Beide teams zijn gebrand deze te winnen. Voltena gaat met de punten aan de haal. Het scorebord laat een achterstand van 5-1 zien. Het gat blijft vier punten, 10-6. Het lukt ons nog terug te komen tot 14-12, maar dat is niet genoeg. We verliezen de 5e set met 15-12.Zaterdag 15 april om 19.00 spelen we onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen ARBO Rotterdam/FAST in onze Korref. We hopen samen met jullie het seizoen mooi af te sluiten met na de wedstrijd het eindfeest. Trek je jungle outfit uit de kast en kom naar de jungle! Zien we jullie daar?