Dames 1 dichtbij stunt

Vijf januari 2020 stond onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar alweer gepland. Na een weekje rust zijn we vorige week maandag weer begonnen met trainen.

De eerste wedstrijd van het jaar stond meteen gepland tegen de koploper van de eredivisie; Eurosped. De vorige wedstrijd tegen Eurosped was erg spannend maar ging helaas verloren met 3-0, we waren natuurlijk gebrand om revanche te nemen.

Voor de wedstrijd kregen we helaas te horen dat onze nummer 1 Celine ziek was en niet mee kon spelen tegen haar oude club. Gelukkig waren Lynn Aerts en Juul Knapen vanuit Dames 2 bereidt om ons uit te helpen.

De eerste set gingen wij als team erg goed van start. We begonnen de wedstrijd erg overtuigend en maakte zelf weinig fouten. Onze servicedruk was goed en Eurosped had hier geen antwoord op. Via 14-9 en 22-12 konden we de eerste set binnenslepen met 25-14.

Ook de tweede set bleven wij de bovenliggende partij. De tweede set leek eigenlijk een kopie van de eerste. Eurosped bleef veel fouten maken en wij konden ons eigen niveau goed vast houden. Via 11-5 en 23-14 haalde we de tweede set binnen met 25-17.
Zouden we de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar kunnen gaan stunten tegen de koploper? Zoals eerder deze week op de training genoemd: ‘zouden we er zondag Eurosplesch van kunnen gaan maken’?

De derde en vierde set leek het energieniveau bij ons wat weg gezakt. Eurosped profiteerde hiervan en nam echter het initiatief over. De wedstrijd was in de derde en vierde set met 180 graden omgedraaid. Waar Eurosped de eerste en tweede set geen antwoord had op ons spel was dit nu omgekeerd. De derde set ging verloren met 16-25 en de vierde set met 13-25.

De vijfde alles beslissende set ging lang gelijk op. Bij veldwissel stonden we 8-7 voor. Eurosped wist uit te lopen naar 8-11. Even hadden we nog antwoord hierop tot 12-13 hierna maakte Eurosped de wedstrijd helaas af. De vijfde set ging verloren met 12-15.

Balen was het natuurlijk wel even na afloop. Maar met één punt tegen de koploper zijn we natuurlijk erg blij, vooraf hadden we hiervoor getekend.

Komende zondag spelen we opnieuw in onze eigen Körref. Ditmaal tegen de nummer drie uit de Eredivisie, Apollo 8 uit Borne. Om 15:30 zal het eerste fluitsignaal klinken. Hopelijk tot dan!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien