Belangrijke winst Peelpush degradatiepoule

De dames van Peelpush hebben zondag 1 maart de eerste wedstrijd van de degradatiepoule met 3-1 in Apeldoorn gewonnen. Een belangrijke winst voor handhaving in de Eredivisie, waarmee Peelpush (nu met 4 punten bovenaan) meteen een goed verschil heeft kunnen maken.

Peelpush heeft zich voor deze belangrijke wedstrijd zo optimaal als mogelijk voorbereid met o.a. twee oefenwedstrijden tegen Vocasa (Nijmegen). Trainer-coach Wilfred Jacobs licht toe; “Alterno uit was voor ons meteen een super belangrijke wedstrijd voor handhaving in de Eredivisie omdat Alterno 0 startpunten meegekregen heeft uit de reguliere competitie en wij 1. De aanwezigheid van speelsters tijdens de voorbereiding was verre van optimaal vanwege gezondheid, blessures en studie waardoor we in de laatste week dag voor dag moesten verbeteren naar dit moment. Gelukkig kregen we hulp van Ilvy Sanders en Petri Monsewije waardoor we toch alle posities bezet hadden.”

Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor de dames uit Meijel en uiteindelijk is de club heel blij dat de maximale drie punten zijn binnengehaald. Wilfred vertelt over de wedstrijd; De doorslag in de wedstrijd was uiteindelijk dat we in set 1 en 3 effectiever waren tijdens de big points (de punten op het einde van die sets). De laatste set liepen we snel weg naar een grote voorsprong maar hadden we het nog even lastig met het maken van de laatste punten waardoor het nog een vertekende 22-25 winst werd.”

Door deze winst heeft Peelpush nu drie kansen om handhaving in de Eredivisie veilig te stellen: Set-up thuis, Set-up uit en Alterno thuis. De dames uit Meijel hebben afgelopen weekend rust gehad maar hebben op dit moment maar één doel voor ogen: “Behoud in de Eredivisie zodat we volgend jaar weer kunnen laten zien waarom we hier thuishoren”, schrijft midden-aanvalster Manouk Hermans in een interview met de NeVoBo.

Aanstaande zondag 15 maart vindt voor Peelpush de volgende wedstrijd plaats, thuis om 15:00 uur tegen Springendal-Set-Up ’65 (Ootmarsum). Aansluitend om 18:00 uur speelt Peelpush Heren 1 tegen Volley Tilburg (Topdivisie).