Niveau 6.1 Nederlands kampioen!

Met het behalen van de eerste plaats bij de Regiokampioenschappen van Zuid Nederland vorige week, wisten Yentl, Gitte, Pien, Floor en Yannah van 6.1 zich te plaatsen voor de Nationale Gesloten Jeugdkampioenschappen en mochten zij het afgelopen zaterdag opnemen tegen de andere regiokampioenen en alle nummers 2 van de regiokampioenschappen van Nederland.

In competitieverband hadden deze meiden nog geen set afgegeven en deze status wilden ze graag behouden. De eerste 2 poulewedstrijden werden zonder probleem gewonnen door de meiden van Peelpush. Webton Hengelo kon met 25-15 en 25-13 van het veld en ook met Stanfries hadden onze meiden geen probleem: 25-7 en 25-15.

Vervolgens moest Peelpush het opnemen tegen Dinto. In de eerste set kwam 6.1 van een flinke achterstand terug en lieten de meiden hun veerkracht zien, waardoor ze toch nog 19 punten wisten te halen, maar Dinto ging er met de setwinst vandoor (25-19). De tweede set trok Peelpush knap naar zich toe en werd het 25-22.

Als 2e in de poule moesten de meiden zich opmaken voor de kruisfinale tegen de nummer 1 van de andere poule: Dynamo Tubbergen. Geen onbekende, want tegen dit team hadden de meiden van Peelpush al eerder gespeeld tijdens het NOJK in maart dit jaar. Toen delfden onze meiden het onderspit. Tijd voor revanche dus! Met zeer goed en aanvallend volleybal lieten de meiden van 6.1 zien dat ze dit keer sterker waren en kwamen ze geen moment in de problemen. Zeer overtuigend werd deze halve finale dan ook gewonnen met 25-10 en 25-14.

Daarmee was het plaatsen voor de finale een feit! Omdat Dinto de andere kruisfinale had gewonnen, mocht 6.1 het nog een keer gaan opnemen tegen Dinto. Met het gevoel dat er nog wat recht te zetten was en een enorme drive begonnen onze meiden aan de finale. Een finale waarin Peelpush de dienst uitmaakte en wederom met goed volleybal de tegenstander inpakte: 25-18 en 25-16.

Daarmee was het Nederlands Kampioenschap een feit! Yentl, Gitte, Pien, Floor en Yannah kunnen met trots terugkijken op een zeer geslaagd seizoen: 2 x winnaar van de competitie, rayonkampioen, brons bij de NOJK, regiokampioen van Zuid Nederland en nu als kers op de taart het Nederlands Kampioenschap. Deze prestaties zijn een dikke felicitatie waard!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien