Peelpush Meiden Nederlands Kampioen

Na een uiteindelijk nog spannend geworden eindsprint tijdens de halve finaledag voor de Nederlandse Open JeugdKampioenschappen was vandaag dan eindelijk de grote dag van de Finale aangebroken. Een onderlinge strijd tussen de beste 8 clubteams van Nederland. En dat deze keer in onze eigen Körref en de meiden van Peelpush staan daar tussen !

Onder toeziend oog van het -uit alle windstreken- massaal toegestroomde en luidruchtig aanmoedigende publiek ging de dag om 9.45 van start met als openingswedstrijd Peelpush – Next Volley Dordrecht. Het ging voor onze meiden niet meteen van een leien dakje maar met een 25-19 en 25-21 was de overwinning wel duidelijk. Een prima wedstrijd om op elkaar ingespeeld te raken. Ook de tweede wedstrijd, tegen Prima Donna Kaas uit Huizen leverde de volle 2 punten op en omdat datzelfde PDK eerder van de andere tegenstander in de poule en favoriet om als poulewinnaar te eindigen -Apollo 8 uit Borne- gewonnen had, stond het team van Peelpush fier bovenaan in de poule. De derde poulewedstrijd tegen Apollo 8 was een hele spannende. Na zelfs enkele setpoints gehad te hebben in de eerste set, ging deze toch naar de tegenstander met 25-27 en ook in de tweede set was het verschil aan het eind minimaal: 23-25. Mede door de uitslagen van de overige wedstrijden eindigde Peelpush uiteindelijk als tweede in de poule wat recht gaf op het spelen van de kruisfinale tegen de winnaar van de andere poule. Daar hadden Donki Sjot uit Den Dungen, Dynamo uit Apeldoorn, Rivo uit Rijssen en Sudosa Desto uit Assen hun strijd om een plek in de kruisfinale uitgevochten met als winnaar het team uit Assen en runner up Rivo Rijssen.

De kruisfinale tegen Sudosa Desto bleek achteraf een easy win. Met de enorme servicedruk van Peelpush die overigens al de hele dag als wapen ingezet werd, wisten de Assenaren zich geen raad. De Groenen uit het Noorden kwamen zelf niet aan opbouwen toe en via 25-14 en 25-15 werd de winnaar van de andere poule makkelijk opzij gezet en daarmee beloonden de meiden zichzelf met een ticket voor de finale. Ook de andere kruisfinale bleek een verrassende winnaar te hebben. In dit Twents onderonsje werd via een beslissende 3e set het grote Apollo 8 naar de strijd om het brons verwezen door Rivo Rijssen.

Er zijn van die dagen waarvan je alleen maar kunt dromen. Vooraf hadden de meiden van Peelpush misschien wel gehoopt op een plaats bij de laatste vier maar het spelen van de finale was voor de meeste waarschijnlijk niet meer dan zo’n droom. Onder toeziend oog van de vele ouders, toegesnelde Peelpush leden, teamgenootjes uit de competitie, leden van het bestuur en onder luid getoeter, getrommel, gefluit en geschreeuw begonnen de meiden van Peelpush in hun eigen Körref aan de gedroomde finale. Nog één keer zette de meiden alles op alles en haalde ze hun arsenaal aan wapentuig tevoorschijn. Met een niet aflatende servicedruk, een stevig blok, snoeiharde aanvallen, een verdediging die stond als een huis, prachtige set-ups (terwijl Isa eigenlijk niet eens spelverdeelster is) een teamspirit waar iedereen in het veld en op de tribune vrolijk van werd en natuurlijk fantastisch en rustgevend coachwerk langs de lijn, werden de meiden van Rivo Rijssen (vooraf toch één van de topfavorieten) dusdanig onder druk gezet dat de eerste set met 25-22 gewonnen werd. Ook in de tweede set wisten de meiden van Peelpush hun niveau vast te houden en bleven ze hun zenuwen de baas. Rivo vocht voor wat het waard was maar moest erkennen dat Peelpush vandaag niet te verslaan was. Op 24-16 zat iedereen op het puntje van de tribune en waren ze getuige van de allesbeslissende aanval door het midden en was het Kampioenschap een feit : de meiden van Peelpush zijn de allerbeste en daarmee KAMPIOEN van NEDERLAND !!

Nina, Suus, Pim, Wies, Paula, Isa, Lieke Z, Juul, Fenne, Pleun en Lieke S : GEFELICITEERD.  Jullie zijn vandaag oppermachtig geweest en hebben meer dan het beste van jullie zelf laten zien.

Angelique en Johan, voor jullie is dit de ultieme beloning en aanmoediging voor alle uren die jullie in de jeugd van Peelpush investeren !

Tijdens de medaille-ceremonie werd het tok-lied ingezet en luidkeels door menig aanwezig Peelpush-lid meegezongen.

De schaal krijgt een mooi plekje in de kantine en de medailles zullen vast nog wel een tijdje op het nachtkastje blijven liggen om nog even van die mooie dromen te kunnen hebben.

Het bleef overigens nog wel even onrustig in de kantine…

Meest recente berichten

Nieuws Categorien