Peelpush Dames 2 weer op stoom !

Zaterdag jl. had Ledub uit Budel pech, onze meiden hadden namelijk wat recht te zetten. In de uitwedstrijd sloeg het blessurespook toe waardoor we én Lynn én Juul moesten missen én Guusje op de libero-positie. In een fantasie-opstelling werd alsnog de winst binnengehaald, maar werden wel 2 punten onnodig verloren. Dus nu moest er vol uitgehaald worden en dat begon al met inslaan. De een na de andere bal werd onder luide aanmoedigingen van teamgenoten binnengeslagen alsof hier de punten al verdeeld werden. We wisten inmiddels dat Next Volley Dordrecht een puntje gemorst had bij nummer laatst Tilburg en konden bij een 4-0 winst weer lijstaanvoerder worden. Met het risico dat niemand meer de rest van het verslag leest: het werd ook 4-0 en onze meiden zijn geen moment in de problemen gekomen !

Onder leiding van dezelfde arbiter als destijds in Budel begonnen we aan de eerste set met de jongste opstelling ooit (uitgaande van ‘normale’ posities) met Sil als setter, Lieke als libero, Juul en Sanne als passer loper, Ayla op de diagonaal en vanzelfsprekend Loes en Mirna op de middenpositie.

Na een foutservice van Budel knalde Juul de 2-0 erin. Een 100% touchébal bracht Budel onterecht hun 1e punt op 3-1.  De scheids bleef echter stoïcijns bij zijn besluit (maar hij zou dat in het verloop van de wedstrijd consequent naar beide partijen blijven doen, chapeau). De 7-2 kwam op de borden na een vliegende save van Lieke. Van 8-2 werd het toch nog 8-7, mede door een afgefloten 100% pancake van Sanne. Op 15-14 kwam Peelpush eindelijk echt op stoom en toen was er geen houden meer aan. Ayla mocht 3x aanleggen voor de service alvorens met een foutservice de reeks te beëindigen. Onze 2 middens werden veelvuldig gezocht waarbij Mirna met een omloop het 24e punt maakte en Loes vervolgens met een kets-service de 25-16 liet aantekenen.

In de 2e set lieten we zien dat we heel wat aanvallen in het arsenaal hebben zitten want ook op de pipe wisten we te scoren. De setter van Ledub wist enkele keren de bal door te tikken maar het mocht allemaal niet baten. Budel kon enkel in de buurt blijven door een hele rits servicefouten aan onze zijde (6 in totaal , van de 14 punten die Budel in totaal zou krijgen). Loes tekende het 9e en 10e punt aan met respectievelijk een omloop en een ace. Op 11-7 had Sanne het punt verdiend door een wereldsave maar helaas ging het punt naar de lichtblauwen. Een 3-meter van Ayla bracht no. 17 binnen en een halve ace van de zeer constant serverende Mirna was no. 18. Het zou uiteindelijk 25-14 worden.

Net als in de voorgaande 2 sets kon Ledub in het begin even bij blijven en zelf op 5-6 voor het eerst een keer op voorsprong komen. Hierna kwam men nog één keer een puntje voor op 7-8. Vervolgens deelde Peelpush weer de lakens uit met een mooie pegel van Sanne, een killblock van Mirna en een tikbal van Ayla. Ook verdedigend bleef men zeer geconcentreerd spelen, geen enkel spoor van nervositeit. Via 18-12 werd het 24-13 (!). Blijkbaar was men in het hoofd al bezig met de 4e set want wat slordigheidjes, m.n. netfouten en de enige servefout van de set, zorgden ervoor dat Budel nog terug kon komen naar 24-17. Maar ja, dan moet je niet in het net serveren. 25-17 en de winst binnen ! Nu nog dat 5e punt pakken.

Angelique liet Lieke staan om haar wedstrijdminuten te geven en Lieke betaalde dat vertrouwen dubbel en dik terug. Puike wedstrijd meid ! Routiniers Guusje, Lindy en Maud konden met een gerust hart toekijken. Egaal wie er speelt, het loopt als een trein ! Terug naar de set: Budel pakte gelijk wat punten door een blok, een ietwat pietluttig gegeven netfout van Loes en een serviceketser van de zojuist bejubelde Lieke. Op 7-6 kwam the blue-and-yellow army echter weer op toeren en werd punt na punt gescoord met Loes aan service en kwamen we op een zeer veilige 13-6 voorsprong. Dichterbij dan 22-17 liet Sanne het niet komen en kegelde de 23-17 binnen. Uiteindelijk werd het 24-18.

Goed aan het puntenresultaat gewerkt en onze Roel een dienst bewezen door zijn concurrent Ledub puntloos naar huis te sturen. Bij winst kan ODI in haar inhaalwedstrijd Budel op de ranglijst passeren en van de PD-plek afkomen.

Aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Trivos. Meerkerk mag naar Spijkenisse (Spivo) en Dordrecht ontvangt Activia. Deze drie gaan uitmaken wie promoveert en PD kan gaan spelen. De no. 4 staat al op 16 punten. Wederom spanning alom dus !

Zien we jou zaterdag ???

Door Frank Severens

Meest recente berichten

Peelpush en Corona

Hoi allemaal het volleybalseizoen gaat weer bijna beginnen!! Echter het coronavirus zwerft

Nieuws Categorien