Heren 1 stuurt Dio zonder sets terug naar Bedum!

Op een druilerige zondagmiddag mochten de mannen van Peelpush Heren 1 hun allereerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen spelen. Tegenstander: Kenders Bouw/DIO-Bedum. Nadat de gasten hun 3 uur durende reis achter de rug hadden, de warming-up gedaan was en onze speaker ons had voorgesteld aan het publiek, vloog de eerste bal over het net. Let’s go!

Dio was bij ons vrij onbekend, dus gingen we de eerste set blanco in. Het ging in de eerste punten gelijk op, maar het mooie was; we startten fris, scherp en fel! Hierdoor konden we vrijwel direct een aantal punten uitlopen. En wat de gasten uit het hoge Noorden ook probeerden, het mocht niet baten. De servicepass lag goed, Bram kon zijn aanvallers goed vinden en zij scoorden op hun beurt weer een aantal lekkere balletjes. Tel daar de fouten van Dio bij op en je staat met 25-19 op een 1-0 voorsprong!

Vast houden, vast houden, vast houden. En zo gezegd, zo gedaan! De servedruk was prima, waardoor Dio niet echt lekker aan spelen toe kwam. Set 2 had hierdoor eigenlijk een beetje hetzelfde spelbeeld. Wij liepen uit en Dio kon hier niet echt boven op komen. Uiteindelijk was het dan onze eigen Rick ‘the cucumber’ Oomen die met een pracht van een sprongserve de passer-loper van de Groningers omver kegelde (Rickert werd later zelfs uitgeroepen tot allereerste MVP van seizoen 2019-2020.. enig he!). 25-20 en dus een 2-0 voorsprong in onze eerste thuiswedstrijd!

Het devies was natuurlijk om ook in set drie scherp te blijven en de Groningers onder druk te blijven zetten. Dit leek in eerste instantie prima te lukken, maar na een 5-1 voorsprong kwam Dio, na een prima serveserie, langszij. We keken al gauw tegen een 10-15 achterstand aan, maar klommen stukje bij beetje dichterbij. Serverend kregen we het weer wat beter op orde en onze aanvallers werden weer effectiever. Dit resulteerde in een spannend slot, waarbij Koen uiteindelijk een belangrijke rol speelde. Na een ingeslagen bal in de verre hoek, besloot hij een balletje te blokkeren als onderdeel van een driemans blok. Daarna scoorde Rick nog een bal, en Koen mocht uiteindelijk de wedstrijd beslissen met een flinke poeier van achter de servicelijn. 27-25 en dus 3-0!

Heerlijk om zo een eerste thuisdag te hebben! Een 3-0 overwinning brengt ons totaal op 4 punten uit 2 wedstrijden, en dat is iets om toch even trots op te zijn! Toch weten wij ook maar al te goed dat het volgende week weer een compleet nieuwe wedstrijd is, en dat we ook dan weer diep moeten gaan willen we sets binnen slepen. Wij reizen aankomende zaterdag namelijk af naar Hengelo, waar de mannen van Webton/Hengelo op ons staan te wachten. Zij speelden dit weekend een spannende pot tegen AVV/Keistad, dus ook zij zullen gebrand zijn op een overwinning.. Wij gaan in ieder geval hard trainen, maar zin hebben we er al in!

Als laatste natuurlijk nog dank aan het publiek, aan de vlaggers en natuurlijk de ballenkinderen van de JC1!