Heren 1 slaat raak tegen Zaanstad!

Afgelopen weekend hebben de peelmannen weer een wedstrijd gespeeld, en deze keer niet op zaterdag maar op zondag. Zou dit dan toch geluk gebracht hebben? Wij hebben de wedstrijd voor u even samengevat met wat hoogtepunten van de overwinning!

We begonnen set 1 met een serve van Zaanstad. Zaanstad begon erg sterk met twee aces die voor onze neus op de grond vielen en een goed blok, maar de vierde serve was het dan toch raak! Op deze manier begon de eerste set een beetje te lopen en scoorde Baps een hele hoop ballen via de vingers van het blok. Maar helaas ging niet alles goed.. Zoals iedereen weet zijn middens enorm goed in passen en zo passte Rick de bal mooi in de handen van Zaanstad. Ook onze andere midden was erg goed in het afmaken van “die bal”, (Check the GRAM). Johan dacht nog even een dubbele wissel erdoor te gooien, wat zorgde voor twijfelachtige opstellingen die door de tweede scheidsrechter door de vingers werden gezien. Deze rare acties belemmerden ons gelukkig niet om ons eigen spel te spelen. Daarom pakte we 1ste set uiteindelijk met een duidelijke 25-16.

Toen we set 2 begonnen hadden we een goed gevoel aangezien we in de 1ste set de winst hadden gepakt. Dit gevoel bleek van korte duur, want de service druk lag hoger aan de kant van Zaanstad waardoor scoren moeizamer ging. Zaanstad pakte de leiding in deze set en liet deze pas weer los aan het kleine staartje ervan. Het werd nog eventjes 20-20, waarna Zaanstad de set naar zich toe trok met 21-25.

Nu we bekomen waren van de schrik, met een paar wissels die mochten beginnen in de derde set, begonnen we fris en fruitig weer fatsoenlijk te volleyballen. Helaas was Zaanstad de winst mentaliteit nog niet vergeten speelden zij ook een goed potje volleybal. De servicedruk van de Peelmannen lag weer goed en daardoor had de Zaanse libero flink wat moeite om de bal aan zijn eigen kant te houden, hier maakte wij natuurlijk gebruik van. Zelfs toen hij uit de pass werd gezet bleef de druk hoog en wisten de Zaanstedelingen zich geen raad. De set eindigde in de winst voor ons met 25-21!

Na de derde set had Zaanstad de moed in de schoenen staan en speelden wij gewoon lekker ons eigen spelletje. Van goede service reeksen naar mooie middenballen en zeker niet te vergeten goed aansluitende ballen op buiten en diagonaal. Hier en daar soms nog wel wat domme foutjes zoals; blokken op een achter spelende spelverdeler. Maar alles werd vergeven na een killer reeks aan services die niet meer terug aan onze kant kwamen, en dat alles van onze eigen Jippert. Deze jonge spruit serveerde ook nog eens de wedstrijd af met een Zaanse ketser tegen het plafond. Zeker deze set waren de Peelmannen te sterk en eindigde de set met een riante 25-11!

Zo sloten wij ons weekend goed af en hebben nog goed nagenoten met wat biertjes. Wij zijn alweer vol gefocust op aankomende zaterdag waar wij de strijd aangaan met VCV in Veenendaal. Als we onthouden wat we afgelopen weekend hebben gedaan, gaan we er weer volop tegenaan.