Dames 2 Peelpush stelt orde op zaken na valse start

Na de eenvoudige zege tegen Volley Tilburg vorige week wachtte ons afgelopen zaterdag een hoger geklasseerde tegenstander, namelijk de dames van Somas Activia 2. De op een algoritme gebaseerde voorspelling van Volleybal.nl kwam uit op 3-2 in Meijels voordeel, maar daar zouden we op voorhand niet voor tekenen. Na een weerzien met oud-teamgenoten Sterre (PSV) en Liselotte (Somas Activia DS 1) en een vluchtig bezoekje aan de vogeltentoonstelling die in hetzelfde zalencomplex gehouden werd kon de zaal betreden worden. Helaas kon er geen centre-court gespeeld worden waardoor het veld voor Meijelse begrippen erg klein was én de toeschouwers vlak aan het veld zaten, wat de sfeer uiteraard wel ten goede kwam. Aan supporters geen gebrek aan beide kanten dus al gauw werd de zaal verbouwd en banken van het naastgelegen veld geconfisqueerd (zonde om die leeg te laten staan).

In de wedstrijd werd al snel duidelijk dat dit een ander kaliber tegenstander was dan vorige week en dat we weer een keer aan de bak moesten. Activia was met name verdedigend zeer sterk. Hoog tempo en knallen dus. Tot 8-8 was het stuivertje wisselen, waar een voetfout van Loes (die geen voetfout was) Activia 2 punten voorsprong bracht. Het arbitrale duo was daarnaast redelijk coulant in het beoordelen van de techniek van de spelverdeling, maar goed daar heb je mee te dealen. Onze meiden wisten de wedstrijd weer te kantelen en namen een 17-14 voorsprong. Activia nam weer het initiatief, niet in het laatst gesterkt door 3 opeenvolgende servicefouten aan Meijelse zijde. Een 23-22 voorsprong was niet genoeg om de set binnen te slepen en riskante keuzes in de spelverdeling maakten dat Activia de 1e set binnen harkte.

Even balen en vergeten die set. Er waren nog 4 punten te verdienen. In het begin van de 2e set weer een dubieuze beslissing waarbij een gestolen bal in het nadeel van Maud gefloten werd. Op 5-5 nam ze echter revanche met een prachtige doortikbal. Een serviceserie van Juul bracht de stand op 9-5 en dichterbij dan 11-9 kwam Activia niet. De time-out van Activia op 17-11 was mosterd na de maaltijd want onze meiden gingen twee versnellingen hoger spelen en liepen uit naar 21-11. Lynn had zich goed warm gehouden en kon eindelijk weer haar opwachting maken na weken blessureleed. De 25-14 winst werd dan ook aan haar opgedragen. 1 Set all…

Dat Mirna niet alleen snelle strakke ballen kan spelen liet ze direct aan het begin van de 2e set zien. Het twee-mans blok en blokverdediging hadden het nakijken bij een mooi geplaatste tikbal vlak over en vlak achter het net. Een 7-4 voorsprong werd echter snel weer weggegeven en Activia kwam terug tot 8-8. Loes had de pech dat het blok steeds goed op de omloopballen reageerde. Blijkbaar lezen tegenstanders ook de wedstrijdverslagen….Desalniettemin liepen de Peelpush-meiden, enigszins geholpen door wat netballetjes, uit naar 16-11, 21-14 en 23-17. Dan moet de set normaliter gespeeld zijn. Mede door sterk serverend werk van Activia kwamen ze terug tot 23-21. Dat gaat niet gebeuren dacht Angelique en nam een time-out waarbij ze haar ‘army’ weer even op scherp zette. 2 Rake klappen later was de setwinst een feit. 2 to 1 and 1 to go !

Ayla pegelde in de 4e set gelijk de 1e bal snoeihard binnen de lijnen maar daar bleef het even bij. Activia kreeg een 3-5 voorsprong cadeau door 3 servicefouten, een pass-ketser en een ver uitgeslagen bal. Een halve ace van Loes bracht ons weer op een 7-6 voorsprong . Op 10-12 keken we nog even tegen een achterstand aan maar toen gingen alle remmen los. Mirna mocht maar liefst 8 maal aanleggen voor de service, waarbij de thuisploeg als de pass goed kwam te geforceerd speelde. Werd de aanval onschadelijk gemaakt dan was onze aanvalslinie met Juul en Sanne onverbiddelijk. Zelfs bij een 23-14 voorsprong haalden we nog ballen van de muur af en dat is de spirit ! Met 25-14 ging de set naar ons en de 4 punten mee in de kofferbak naar Meijel. Dat onze meiden ook moeilijke wedstrijden kunnen winnen is nu wel duidelijk, de vreugde was dan achteraf ook zeer groot. Dit Activia gaat (zeker thuis) gegarandeerd nog punten pakken van de concurrentie.

Die concurrentie liet gelukkig ook een setje liggen (Volley Meerkerk tegen Ledub en Volley Dordrecht tegen Spivo) waardoor de verschillen gelijk blijven. Peelpush leidt de ranglijst met 30 punten uit 7, Dordrecht heeft er 27 uit 7 en Meerkerk moet nog inhalen tegen laagvlieger Spivo en heeft 22 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week is het strijdtoneel weer in de Körref en wel om 19.00 uur tegen ODI uit Oost-, West- en Middelbeers, de club waar Roel Coenen nu als trainer de scepter zwaait. De Volleybal.nl prognose is wéér 3-2 voor Meijel, hopelijk zit er een foutje in het algoritme want daar doen we het in thuiswedstrijden voor het vele publiek echt niet voor. Cadeautjes geven is iets voor Sinterklaas.